PRAKTIJK VOOR

MEDISCH-PEDICURE

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

DAMES- EN HERENKAPSTER

TE BORCULO, TEL: 06-22215180

 

 
line decor
  
line decor
 

Mijn specialisaties

Diabetische voeten
Als diabetespatiënt bent u extra kwetsbaar als u kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingroeiende nagels of wondjes heeft. Diabetici hebben ook vaak een verminderde doorbloeding en een verminderde gevoeligheid van hun voeten. Daarom besteden pedicures extra aandacht aan uw voeten. Met bijvoorbeeld een extra opleiding voor diabetes. En het volgen van richtlijnen voor risicovoeten, en het volgen van lezingen over diabetes. Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar de pedicure te gaan. De voeten van diabetici zijn namelijk in vele gevallen extra gevoelig, want:

 • De bloedtoevoer in de benen en voeten kan verminderen.
 • De huid verandert en wordt kwetsbaarder.
 • Het gevoel in de voeten kan verminderen of totaal uitvallen.
 • De voeten veranderen vaak van vorm.
 • Nagels verdikken en vervormen vaak

Nog meer informatie klik hier

 

Reumatische voeten
Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan de voeten. Dit heeft te maken met:

 • De veranderende stand van voeten tenen.
 • Het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift.
 • Schoenen die niet goed (meer) passen.

 Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg door dat de tenen in de verdrukking komen omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een standafwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

 • Verkleuringen.
 • Verdikte of juist extreem dunne nagels.
 • Brokkelige nagels.
 • Eeltvorming onder de nagels.
 • Ruwe, ondoorzichtbare, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels).

Nog meer informatie klik hier

 

Risicovoeten
Ondanks betere sociale en hygiënische omstandigheden, de verbetering van het schoeisel en de medische zorg, zal de omvang van mensen van mensen met voetklachten alleen maar toenemen. De oorzaak hiervan ligt in de structurele en functionele veranderingen die optreden bij het ouder worden. Structurele veranderingen in het lichaamsgewicht, lichaamssamenstelling, botontkalking, artrose, arteriosclerose en de overige organen en weefsels zoals nieren, huid e.d. Hier ligt dus vakkundig werk voor de medisch pedicure.
Risicovoeten zijn: spastische -, oudere- en verwaarloosde voeten.

 

Orthesiologie
Een orthese is een van siliconen gemaakt hulpstukje, dat gedragen wordt op, onder of tussen de tenen. Het wordt door de pedicure op maat gemaakt en dient ter ontlasting van bijvoorbeeld:

 • een weke likdoorn tussen de tenen
 • een hamerteen
 • één of meerdere klauwtenen
 • likdoornvorming op de tenen
 • likdoornvorming onder de teenkopjes
 • bescherming van de Hallux Valgus knok óf
 • een mortonse neuralgie. (een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes.)

Nog meer informatie klik hier

 

Antidruktechniek met vilt
Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.

 

Wilde pedique teennagel correctie (gelnagels)
Schaamt u zich voor uw teennagels?
U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels, voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan. Want LCN-PEDIQUE, een moderne cosmetische teennagelcorrectie, geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Door de ontwikkeling van dit modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft. Pedique is ontwikkeld door de Duitse firma LCN, een fabrikant van nagelverzorgingsproducten. Het is een éénfase gel die onder een UV lamp wordt uitgehard. Het product is elastische en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij uw natuurlijke nagel. LCN-Pedique is er verschillende kleuren, uw pedicure kan samen met u bepalen welke kleur gel bij uw teennagel past. Sterke verkleuringen van de nagel kunnen bedekt worden in de kleur van het nagelbed.

Nog meer informatie klik hier

 

Nagelprothese-techniek (acrylnagels)
Voetverzorging met kunstnagels is een methode die een pedicure meer behandelingsmogelijkheden biedt. De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel vervangen wordt. Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord.
De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.
De kunstnagel kan ook plaatselijk toegepast worden na verwijdering van een likdoorn, inscheuring van de nagelplaat, weggeknipte nagelhoeken en ernstige beschadigingen van de nagel.

 

Nagelbeugel-techniek
De nagelregulatietechniek, is een uitstekende techniek om nagelproblemen zoals ingegroeide nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.

Bij ingegroeide nagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is veelal pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met Diabetes en Reuma dienen extra alert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes (zie bovenstaande afbeelding) of spanstrookjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een paar weken noodzakelijk.

 

French pedicure/manicure
Over de natuurlijke nagel wordt met deze methode een werkelijk schitterende verstevigende laag aangebracht. Dit gebeurt met een een nieuwe nagellakprocedure french pedicure met gel van LCD. Op deze manier heeft u altijd mooi verzorgde teen-en zowel handnagels
Het is als trend begonnen om deze manier toe te passen om de teennagels te lakken, maar dit zal steeds vaker te zien zijn. Deze French manicure manier van lakken (roze nagelbed, wit randje) wordt nu op de hand- en teennagels toegepast. Het grote voordeel van de French pedicure is dat het een zeer verzorgde uitstraling geeft aan de nagels en dat de lak lang mooi blijft. Dit is de ideale manier van lakken, ook voor dames en heren met minder mooie nagels. Het geeft de voeten en handen een zeer verzorgde uitstraling.
Door middel van een verstevigende gel wordt er een doorzichtig laagje aangebracht op uw nagels. Als finishing touch wordt er een wit randje aangebracht. Dit geheel wordt onder een UV-lamp uitgehard. De gelnagels blijven ongeveer 2 tot 3 maanden zichtbaar. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee uw nagels groeien.
Deze behandeling is zeer geschikt voor mensen van wie de nagels snel afbrokkelen en/of mensen die nagelbijten.

 

Harsen vangezicht, benen en oksels
Professioneel harsen is de meest effectieve methode voor het tijdelijk verwijderen van ongewenst haar.
Gezicht
De wangen, bovenlip, kin, hals zijn hiermee goed te behandelen. Zelfs wenkbrauwen kunnen aan de onderzijde door een schoonheidsspecialiste in model worden  geharst. Alle kleine donshaartjes worden dan in een keer mee genomen.

Benen
Scheren gaat gemakkelijk thuis, omdat men er in het algemeen goed bij kan. De Epilady wordt hier ook vaak gehanteerd, net als de ontharingscrème. Harsen wordt vaak aan de schoonheidsspecialiste overgelaten. Deze kan zorgvuldig alle haartjes (ook van de achterzijde en onderkant billen) meenemen.

Oksels
Het resultaat:
Na de eerste behandeling blijft het resultaat 3 tot 6 weken, afhankelijk van het persoonlijke haartype. Daarna zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Daar met harsen de gehele haar is verwijderd, groeit er dus een geheel nieuw haartje. Dit zal zachter aanvoelen dan de recht afgesneden top van het stoppeltje na het scheren. Door regelmatig harsen worden de haartjes zachter en de haargroei wordt vertraagd, waardoor men minder vaak een behandeling nodig heeft. Regelmatig waxen helpt tevens de huid te wennen aan de behandeling en minimaliseert irritaties. De tussenpauzes worden langer. Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei en een zekere traagheid in de groeisnelheid.
Na de behandeling:
Vermijd direct (24 uur) na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.

 

Kleipakkingen
Kleipakkingen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt: een algehele lichaamspakking, pakkingen bij kneuzingen, huidverwondingen, maagaandoeningen, verstuikingen, bij spit, spierpijn, gewrichtsontstekingen, chronische eczeem, reumatische pijnen, jicht, artritis, enz., met de daarop van toepassing zijnde etherische oliën. Klei op zich heeft reeds een heilzame werking. Over het algemeen kan men ervan uitgaan dat een lichaamspakking door een deskundige toegepast o.a. de volgende werkingen zal veroorzaken: een energetische circulatie in de spieren; drainage van het lymfevocht, bevorderen van afscheiding van toxinen; bloedcirculatiebevordering; algehele ontgifting; drainage van de lever; regenereren van de huid, bijvoorbeeld psoriasis; het verzacht ontstekingen; klei ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op; remt bacteriologische activiteiten. Klei, aarde, leem hebben ontvettende eigenschappen; stimuleren het immuunsysteem en zijn weerstandverhogend.

 

Paraffinepakking
Het paraffinebad is een zeer verzorgende en verzachtende pakking voor uw handen en voeten!
Heeft u last van ruwe droge handen, kloven, winterhanden of reuma?
Dan is een paraffinepakking echt iets voor u!
De warmte van de paraffine stimuleert de doorbloeding, maakt de huid elastischer en verwijdert alle afvalstoffen uit uw huid.
Bij herhaaldelijk gebruik zult u merken dat uw handen en voeten zachter aanvoelen en er verzorgder uitzien.

 

Massage van voeten en/of handen
De handen zijn de wonderbaarlijke werktuigen van de mens. Ons lichaam vindt je terug op de handen, net zoals op de voeten. De pedicure zoekt naar bepaalde reflexpunten in handen en/of voeten. Omdat er veel drukpunten in je handen en voeten zitten, die connecties hebben met organen en andere delen van je lichaam zijn deze buitengewoon gevoelig voor prikkeling. Na een massage gaat de energie weer stromen. Je zult je weer helemaal krachtig en verfrist voelen.
Afvalstoffen worden afgevoerd en stress verdwijnt.

 

Voetreflexzonetherapie
Voetreflexologie is een eenvoudige en efficiënte natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. De voet is als een spiegel van de volledige mens. Elk orgaan en elk lichaamsdeel is door energiestromen met een bepaalde plaats (reflexgebied) op de voet verbonden. De toestand van de voet (gespannen, verslapt, pijnlijk enz.) geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam op dat moment. De voet omvat niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten.

Reflexzonetherapie is een unieke methode. waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt c.q. overbelast is, weerspiegelt zich dat in de voeten door pijn. De pijnpunten zijn de leidraad van de behandeling. 
Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die energetisch, zelfherstellend en preventief werkt. Nog voordat er fysieke waarneembare verschijnselen zijn in de vorm van een ziekte of klacht, kan men al op die plaatsen pijn hebben en is deze meestal medisch nog niet te duiden. 

Wat is het doel van zo een behandeling?
Het doel van deze therapie is, net zoals bij Shiatsu, het bereiken van een natuurlijk evenwicht in het gehele organisme . Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen blokkades die zich in het lichaam gevormd hebben opgeheven worden.