PRAKTIJK VOOR

MEDISCH-PEDICURE

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

DAMES- EN HERENKAPSTER

TE BORCULO, TEL: 06-22215180

 

 
line decor
  
line decor
 

De Provoet pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!
Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij!) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoort onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

Hoe vindt u een professionele pedicure?

Zij is aangesloten bij Provoet. Zij is altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vak.
De professionele pedicure herkent u dus aan het Provoet-logo.
Op de website van Provoet - www.provoet.nl - staan de specialisaties van alle aangesloten pedicures vermeld.
Op de website van kwaliteitsregistratie – www.kwaliteitsregisterpedicures.nl – kunt u door het invoeren van de vestigingsplaats of postcode zien of de pedicure staat geregistreerd in het register. Zo kunt u ook zoeken naar een pedicure in de buurt.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden in aanvullende pakketten de voetbehandeling voor diabetici en sommige eveneens voor reumapatiënten en cliënten met spasme.
Er zijn zorgverzekeraars die de behandelingen van de medisch pedicure vergoeden.