PRAKTIJK VOOR

MEDISCH-PEDICURE

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

DAMES- EN HERENKAPSTER

TE BORCULO, TEL: 06-22215180

 

 
line decor
  
line decor
 
 Aanvulling reumatische voeten


De voeten van een reumapatiënt zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. De deel van de pedicures heeft een certificaat voetverzorging bij reumapatiënten behaald. Zij/ hij kan u adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en keuze van uw schoenen.Indien nodig adviseert de pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of podotherapeut te gaan.  
Met een verwijsbriefje van de huisarts kunnen mensen met reuma een vergoeding van hun ziektekostenverzekering krijgen. De behandeling wordt normaal afgerekend en de factuur kan vervolgens gedeclareerd worden. De eerste factuur dient samen met het verwijsbriefje te worden ingestuurd. Deze regeling is ingevoerd ter bevordering van een goede regelmatige controle op de voeten om eventuele complicaties te kunnen voorkomen.
Informeer bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding van uw behandelingen.
   
Schoenen. 
Door standveranderingen van uw voeten, veranderingen aan uw gewrichten en/of het veranderen van het beschermende weefsel onder de bal van uw voet, is het kopen van schoenen niet altijd eenvoudig. Bij keuze van uw schoenen raden wij u het volgende aan om klachten te voorkomen:

 


Terug naar vorige pagina klik hier